Ik ben Ton Hulskramer, 55 jaar en oprichter van TH Coaching In Blind Vertrouwen. Op mijn 21ste (in 1982) verloor ik bijna mijn hele gezichtsvermogen. Een moeilijke periode volgde. Het veranderde namelijk mijn hele toekomst en maatschappelijk leven. Zo was ik bijvoorbeeld genoodzaakt om te stoppen met de opleiding verpleging, omdat ik in 2 weken tijd nog maar 7% gezichtsvermogen over had.

Na een lange weg en veel studies ben ik sinds 1992 werkzaam bij de gemeente Amsterdam. De afgelopen 18 jaar begeleid en coach ik klanten met een uitkering van de gemeente Amsterdam. De laatste 12 jaar begeleid en coach ik hen individueel naar een betaalde baan of een trajectkeuze die het beste bij hen past. De afgelopen 18 jaar voerde ik zo’n 5000 klantgesprekken.

Inmiddels heb ik mijn leven zo aangepast dat mijn ogen geen beperking meer voor mij zijn.

Een voorbeeld waarom mijn beperking geen grenzen kent: “Ik weet nog goed dat ik in de auto zat bij een kennis. Zij vroeg mij de weg, omdat ze niet uit Amsterdam kwam. Ik gaf aan hoe we moesten rijden ondanks mijn beperking (en zonder TomTom) en kwamen zonder enige vertraging op de locatie aan!”

Men noemt mij ook wel iemand die “extreem in alles” is. Hiermee bedoel ik te zeggen dat ik alles kan en wil doen, ondanks mijn slechte gezichtsvermogen. Zo doe ik alles zelf thuis in het huishouden en doe ik veel met mijn grote passie sporten.

Sinds 2016 heb ik besloten om mijn eigen coachingsbedrijf op te zetten zodat ik mijn kwaliteiten als coach op mijn eigen wijze uit kan voeren.

Met TH Coaching In Blind Vertrouwen wil ik de deelnemers weer op weg helpen en kracht geven om hun doelen te bereiken. Ik weet heel goed wat voor obstakels je moet overwinnen en welke vooroordelen je moet slechten om je doel te bereiken. Ik geloof er namelijk in dat ieder mens zijn doelen kan bereiken.

“TH Coaching In Blind Vertrouwen gaat en staat voor haar klant.”